HYRA STALLPLATS

BACKENS GÅRD

HYRA STALLPLATS

 

En boxplats på Backens Gård kostar 1.100 kr/mån och då ingår utsläpp, visst täckesbyte och fodringar alla dagar. Full service kostar 3 800. Då ingår alla in- och utsläpp, fodringar, mockning, hö, torv/spån, täckesbyten. Det är bara att komma hit och rida!

 

Spån, torv och analyserat hösilage köps på gården. Kraftfoder köper var och en in själv, men det finns möjlighet att förvara det här om man köper mycket.

 

Hästarna får foder tre - fyra gånger/dag. Frukost, lunch (vintertid, i hagarna), eftermiddag samt kväll. Fodring alla dagar ingår i hyran liksom utsläpp och visst täckesbyte.

 

Vi kan också erbjuda stallplats för kortare vistelse, t.ex. vid konvalecens eller om du ska resa bort. En stallplats kostar då 900 kr/vecka och då ingår daglig utevistelse, fodringar, skötsel av häst (dock ej ridning), mockning, box inkl torv och grovfoder. Vill du bara ha box för enstaka dagar kostar det 200 kr per dag. Har du något annat behov så kommer vi överens om detta.

 

Boxarna är stora, 13-15 kvadratmeter och daglig utevistelse i gräshage garanteras. Välkommen att höra av dig vid intresse eller om du har frågor!

 

 

STALLET

 

Vi tycker att hästarna ska ha det så bra som möjligt. Stallet, som byggdes 2006, rymmer 10 stora boxar på 12-14 kvm. Luftvolymen är enorm, det är över 10 meters takhöjd. Det finns ett tvättutrymme med tvättmaskin och en spolplats med varmt/kallt vatten och ett torkrum för blöta täcken. Sadelkammaren gjorde vi iordning 2010 och är ljus och rymlig. Till sadelkammaren hör också ett pentry med matplats, dusch och WC.

 

Gården är "Säker Hästgård" och godkänd av länsstyrelsen, vilket innebär att hästarna vistas i en säker miljö. Vi har många års erfarenhet av hästägande i familjen, och vill att alla hästar som finns hos oss ska få det så bra som det går. Alicia är examinerad hästskötare, vilket också innebär att hon är utbildad inom första hjälpen och Karin har läst foderlära. Vi vill att vårt stall ska präglas av kunskap, och hoppas att du vill komma hit och bli inspirerad och inspirera andra.

 

GÅRDEN

 

Här på Backens gård bor Familjen Åström...

Karin och Thomas, Alicia och Amanda.

Tillsammans med oss bor schnauzrarna Salza och Zibelle ,

och våra hästar - Hobbe, Bonsei, Harry och Pippi!

 

På gården bor också våra inackorderade hästar,

Celine, Magne, El Gallo, Stuntman, Domingo och Pinnen.

Vi älskar djur av alla sorter och är mycket måna om att alla ska ha det bra. Vi stävar efter att på bästa sätt ta hand dem och gör ingen åtskillnad. Hästarna bor i ett kallstall, vilket innebär att luften är den bästa. De får komma ut varje dag i stora hagar. Man kan ha egen hage till sin häst eller om man vill ha sällskap till den, så försöker vi lösa detta på bästa sätt.

 

 

Copyright © All Rights Reserved - BACKENS GÅRD - Torstorp 37 - 432 98 GRIMETON - info@backensgard.com